Logo De Verademing

Medical Taping Concept

Deze elastische tape, van oorsprong afkomstig uit Azie, kan door zijn grote invloed op huid, spieren, en doorbloeding een grote ondersteuning zijn in mijn behandelingen (fysiotherapie en oedeemtherapie).

Door de manier waarop de tape op de huid wordt geplakt kun je verschillende effecten bereiken. Zo kun je onder andere gespannen spieren makkelijker laten ontspannen, te slappe spieren stimuleren, drukvermindering geven waardoor er pijnverlichting optreedt en de huid liften waardoor de lymfeafvoer en de bloedcirculatie bevorderd wordt.

Deze behandelvorm kan ingezet worden bij het behandelen van een te grote spierspanning zoals bij een tenniselleboog, een zweepslag of bij nek- en hoofdpijnklachten. Ook bij houdingscorrecties, stabiliteitstraining en bij het (na)behandelen van sportblessures is de elastische tape een uitkomst.

Mijn ervaring met het gebruik van lymfetaping binnen de oedeemtherapie en behandeling na borstkanker operaties is groot. De effecten bij het behandelen van lymfoedeem, ingetrokken littekens en bestraald weefsel blijven me verbazen. De tape gebruik ik ook bij veel andere klachten als ondersteuning binnen de behandeling op maat.

De Verademing biedt ook Medical taping bij hooikoorts!

Maak direct een afspraak!