Logo De Verademing

Adem- en ontspanningstherapie

Adem- en ontspanningstherapie is gericht op het onderzoeken en behandelen van een teveel aan gewoon geworden spanning. Dit is een toenemende spanning waarvan men zich niet meer bewust is en die op een gegeven moment fysieke en/of mentale klachten kan gaan geven.

De adem- en ontspanningstherapie bestaat uit een groot aantal oefeningen die in verschillende houdingen (zittend, liggend, staand) worden uitgevoerd. Sommige oefeningen zijn rustig, andere zijn dynamisch. De verschillende typen oefeningen worden gebruikt om te onderzoeken of er bij u overmatige fysieke en/of mentale spanning aanwezig is en om u bewust te laten worden van uw adempatroon. U leert deze oefeningen tijdens de behandeling en voert ze daarbuiten zelfstandig uit. Door het herhaaldelijk uitvoeren van een aantal oefeningen bekijken we samen of u een verandering opmerkt in de voor u gewoon geworden spanning.

Wanneer de klachten waarmee u naar De Verademing komt (deels) veroorzaakt worden door een te veel aan gewoon geworden spanning en het lukt u ook door de oefeningen deze spanning te verminderen, dan zullen uw klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Deze behandelvorm kan onder andere ingezet worden bij hyperventilatie, burn-out en bij spanningsklachten ten gevolge van fysieke problemen bij oncologische aandoeningen en hart- en vaataandoeningen. Ook wanneer u een specifieke klacht heeft zoals rug-, nek- en schouderklachten, hoofdpijnklachten of langdurige pijnklachten kan adem- en ontspanningstherapie heel goed ingezet worden.

Adem - en ontspanningstherapie kan als een op zichzelf staande therapie gebruikt worden. Ik zal deze therapie vooral integreren in de op maat gegeven fysiotherapiebehandelingen.

Maak direct een afspraak!